Het New Financial Magazine wil met best practices, schaamteloze ideeën, sprankelende inspiratiebronnen en scherpe visies een bijdrage leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector. Dit initiatief van Willem Vreeswijk is als onderdeel van de Stichting New Financial Forum dé exclusieve inspiratiebron van de ambassadeurs van de nieuwe financiële wereld (www.newfinancialforum.nl).
huidig nummer \\ abonneren \\ archief \\ index \\ zoeken \\ downloads \\ ambassadeurs \\

archief NFM \\

  \ nummer 2010 1 \\   \ nummer 2010 2 \\
  \ nummer 2011 1 \\   \ nummer 2011 3 \\
  \ nummer 2012 1 \\   \ nummer 2012 2 \\
  \ nummer 2013 1 \\   \ nummer 2013 2 \\
  \ nummer 2013 3 \\   \ nummer 2013 4 \\
  \ nummer 2014 1 \\   \ nummer 2014 2 \\
  \ nummer 2014 3 \\   \ nummer 2015 1 \\
  \ nummer 2015 2 \\   \ nummer 2015 3 \\
  \ nummer 2015 4 \\   \ nummer 2016 1 \\
  \ nummer 2016 2 \\   \ nummer 2016 3 \\
  \ nummer 2016 4 \\   \ nummer 2017 1 \\
  \ nummer 2017 2 \\   \ nummer 2017 3 \\
  \ nummer 2017 4 \\   \ nummer 2018 1 \\
  \ nummer 2018 2 \\   \ nummer 2018 3 \\
  \ nummer 2018 4 \\   \ nummer 2019 1 \\
  \ nummer 2019 2 \\   \ nummer 2019 3 \\
  \ nummer 2019 4 \\   \ nummer 2020 1 \\
  \ nummer 2020 2 \\   \ nummer 2020 3 \\
  \ nummer 2020 4 \\   \ nummer 2021 1 \\
  \ nummer 2021 2 \\   \ nummer 2021 3 \\
  \ nummer 2021 4 \\   \ nummer 2022 1 \\
  \ nummer 2022 2 \\   \ nummer 2022 3 \\
  \ nummer 2022 4 \\   \ nummer 2023 1 \\
  \ nummer 2023 2 \\   \ nummer 2023 3 \\
  \ nummer 2023 4 \\
 
 
Willem Vreeswijk
Progressie
 
Een half jaar is het New Financial Forum nu officieel in de lucht. Het forum bundelt ideeën en best practices van positief ingestelde mensen die een wezenlijke bijdrage willen leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector. Het New Financial Forum is er voor en door de Ambassadeurs van een nieuwe financiële wereld en bestaat uit een interactief platform, een inspirerend magazine en netwerkbijeenkomsten met inhoud.
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Alexander van Kuik en Harrie-Jan van Nunen
Nieuwe mindset, gouden kansen
 
Hoe ziet de nieuwe financiële wereld er eigenlijk uit, wat zijn de obstakels die nog overwonnen moeten worden en wat beweegt de aangesloten Ambassadeurs? New Financial Magazine vraagt het dit maal aan Alexander van Kuik (Business ConScience) en Harrie-Jan van Nunen (De Financiële Makelaar), allebei Ambassadeur van het New Financial Forum.
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Douwe Dijkstra
Kleur aan je werk
 
Hoe komen we uit de – nu bij tijd en wijle – grijze en grauwe omstandigheden die het einde van de winter typeren en die vergelijkbaar zijn met de omstandigheden waar we als financiële dienstverleners in de markt mee te maken hebben? Het begint bij alles ter discussie durven stellen wat gisteren gebruikelijk was (en vandaag nog is). Deze discussie dan niet alleen voeren in eigen kring, maar ook met outsiders om zo nieuwe geluiden op te pikken en gezichtspunten te verrijken. Zelfs om ‘waarheden’ ter discussie te stellen die je vanuit jezelf liever (nog) niet op een agenda ziet verschijnen.
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Rens van Tilburg
Financiële sector moet duurzame investeringskansen grijpen
 
Het Sustainable Finance Lab gaan de veranderingen in de financiële sector niet snel en ver genoeg. Financials moeten veel meer aandacht krijgen voor duurzaamheid. De financiële sector moet zich niet ten dienste van zichzelf stellen – zoals de afgelopen tijd – maar van maatschappelijke en ecologische duurzaamheid. Een gesprek met Rens van Tilburg, een van de leden van het Sustainable Finance Lab.
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Pieter Hilhorst en Dolf Kamermans
Samenredzaam met Broodfonds
 
“Een Broodfonds is een prachtig voorbeeld van samenredzaamheid, het vermogen van mensen om met behulp van hun netwerk tegenslagen op te vangen”, zegt radio- en televisiemaker en Volkskrant-columnist Pieter Hilhorst. Op verzoek van New Financial Magazine gaat hij in debat met Dolf Kamermans, directeur Inkomensverzekeringen bij Achmea, die spreekt van een “charmante en sympathieke formule”. “De vraag is hoe je tot een verzoening kunt komen tussen die charmante gedachte en de strakke regels waar verzekeraars aan moeten voldoen.”
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Daniëlle en Bas Schuurmans
Eigen geldmaaktonafhankelijk
 
“Zoals alle ouders hebben we onze dochter financieel extra ondersteund toen ze studeerde. Toen ze klaar was met haar studie stortte ze onze bijdrage terug...” Aldus vader Bas Schuurmans, consultant voor banken, verzekeraars en financieel adviseurs, over dochter Daniëlle die in de leer is als accountant bij Deloitte. “Ik betaal inderdaad graag altijd alles zelf.”  
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Jan Roelofs, Johan Witteveen en Awraham Soetendorp
Het herstel van de wereldorde
 
Waarom is het noodzakelijk de wereld van geld en geest dichter bij elkaar te brengen, hoe moeten we dit doen en hoe nieuw is het eigenlijk? Een verkenning aan de hand van gesprekken met Jan Roelofs (journalist en trainer), Johan Witteveen (econoom, voormalig VVD-politicus en lid van de Soefi Beweging Nederland) en Awraham Soetendorp (joodse rabbijn en denker).  
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Esther-Mirjam Sent
Geld werkt als een drug
 
Een crisis biedt kans tot herbezinning. Laten we de kans dan ook goed gebruiken, vindt Esther-Mirjam Sent, hoogleraar economie en senator in de Eerste Kamer. “We zouden de markt zo moeten inrichten dat we worden beschermd tegen onze begrensde rationaliteit.”
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Ed Maessen
Ieder moment aandachtig zijn
 
“Door zenmeditatie sta ik aandachtiger in het leven en in mijn werk en geniet daardoor optimaal van elk moment. Want dat is zen: aandachtig zijn, ieder moment.” Aldus Ed Maessen, mede-eigenaar van kastenaanbieder Kewlox. Zeven jaar geleden werd hij gegrepen door zenmeditatie en inmiddels is mediteren net zo’n vast onderdeel van zijn routine als tanden poetsen.
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Nicolette Loonen
We zullen het samen moeten doen
 
Het schiet niet op met de doorstroom van vrouwen naar hogere functies. Ondanks initiatieven als Talent naar de Top die organisaties oproepen vrijwillig streefcijfers op te stellen, en invoering van een wet die organisaties dwingt 30 procent vrouwen in de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen te hebben, blijft het percentage vrouwen in hogere functies op een bedroevend niveau. Dit speelt niet alleen in Nederland, maar in veel Europese landen. Daarom wil de Europese Commissie hier voor eens en altijd verandering in aanbrengen en spreekt zich steeds nadrukkelijker uit vóór een wettelijk quotum.
Lees verder als PDF
Deel dit artikelNeed to read
 
Door welke boeken laten Ambassadeurs van het New Financial Forum zich inspireren? Tom Ehren, Ron Bavelaar, Toon Berendsen en Willem Vreeswijk doen verslag.  
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Anselm Grün
Bij iedere crisis sterft een stukje van ons ego
 
De kern van geluk is jezelf worden, vindt de Duitse benedictijner monnik en bestsellerauteur Anselm Grün. Alleen wie het met zichzelf uithoudt en dankbaar kan zijn komt tot het inzicht dat het loont om mens te zijn. Dat betekent ook rouwen en afscheid nemen van illusies en teleurstellingen dat het leven niet zo is als wij graag willen. “Er kan alleen iets nieuws groeien wanneer je afscheid hebt genomen van het oude.”
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Jan Donselaar
Ethisch beleggen: geweten of gewin?
 
Ethisch beleggen is niet nieuw, maar de wijze waarop er invulling aan wordt gegeven kan sterk variëren en dat gebeurt dan ook in de praktijk. Jan Donselaar belicht de verschillende visies op ethisch beleggen.
Lees verder als PDF
Deel dit artikelHaal het maximale uit jezelf
 
Wie in een paar dagen tijd de ware kracht en mogelijkheden van hem- of haarzelf wil ontdekken, zou zichzelf een Master Experience moeten gunnen. Een beter cadeau, zowel zakelijk als privé, kun je jezelf niet geven.
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Ad Broere
Niet blijven doormodderen
 
Het huidige financiële stelsel verkeert in een onvermijdelijke neergaande fase, meent Ad Broere. Op dit moment is er nog een keuze. Blijven we vastzitten aan het oude en accepteren we desnoods dat het overeind wordt gehouden door middel van een dictatuur of maken we ons ervan los door bewust te kiezen voor verbinding en heelheid?
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Rinske den Heijer
De boekenkast van...
 
Welke boeken spreken de mensen uit onze branche aan? Waardoor laten zij zich persoonlijk en zakelijk inspireren? Deze keer gunt Rinske den Heijer ons een blik in haar boekenkast. Zij vertelt uit welke boeken zij inspiratie put.
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Wibo Koole
Vraag zelf om een duurzame bank
 
Volgens Wibo Koole wordt het hoog tijd dat wij als klanten, aandeelhouders en andere belanghebbenden financiële instellingen laten weten dat we graag een duurzame financiële sector willen die investeert in een duurzame wereld. Dan kunnen zij zich niet meer verschuilen achter het argument dat de klant er niet om vraagt.  
Lees verder als PDF
Deel dit artikel
 
© 2024 New Financial Forum   l  Disclaimer  l  Contact