Het New Financial Magazine wil met best practices, schaamteloze ideeën, sprankelende inspiratiebronnen en scherpe visies een bijdrage leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector. Dit initiatief van Willem Vreeswijk is als onderdeel van de Stichting New Financial Forum dé exclusieve inspiratiebron van de ambassadeurs van de nieuwe financiële wereld (www.newfinancialforum.nl).
huidig nummer \\ abonneren \\ archief \\ index \\ zoeken \\ downloads \\ ambassadeurs \\

archief NFM \\

  \ nummer 2010 1 \\   \ nummer 2010 2 \\
  \ nummer 2011 1 \\   \ nummer 2011 3 \\
  \ nummer 2012 1 \\   \ nummer 2012 2 \\
  \ nummer 2013 1 \\   \ nummer 2013 2 \\
  \ nummer 2013 3 \\   \ nummer 2013 4 \\
  \ nummer 2014 1 \\   \ nummer 2014 2 \\
  \ nummer 2014 3 \\   \ nummer 2015 1 \\
  \ nummer 2015 2 \\
  \ nummer 2015 3 \\
  \ nummer 2015 4 \\   \ nummer 2016 1 \\
  \ nummer 2016 2 \\   \ nummer 2016 3 \\
  \ nummer 2016 4 \\   \ nummer 2017 1 \\
  \ nummer 2017 2 \\   \ nummer 2017 3 \\
  \ nummer 2017 4 \\   \ nummer 2018 1 \\
  \ nummer 2018 2 \\   \ nummer 2018 3 \\
  \ nummer 2018 4 \\   \ nummer 2019 1 \\
  \ nummer 2019 2 \\   \ nummer 2019 3 \\
  \ nummer 2019 4 \\   \ nummer 2020 1 \\
  \ nummer 2020 2 \\   \ nummer 2020 3 \\
  \ nummer 2020 4 \\   \ nummer 2021 1 \\
  \ nummer 2021 2 \\   \ nummer 2021 3 \\
  \ nummer 2021 4 \\   \ nummer 2022 1 \\
  \ nummer 2022 2 \\   \ nummer 2022 3 \\
  \ nummer 2022 4 \\   \ nummer 2023 1 \\
  \ nummer 2023 2 \\   \ nummer 2023 3 \\
  \ nummer 2023 4 \\   \ nummer 2024 2 \\
 
 

Crazy Ones
 
Het New Financial Magazine gelooft in de terugkeer van de mens in de financiële sector en is daarom op zoek gegaan naar de niet-gevestigde orde. Naar doeners met een ‘het kan wel’ mentaliteit. In dit nummer komen onder meer Paul van Oyen (initiatiefnemer Nederlandse Kredietunie), Walther Smets (RES), Jelle Bartels (Next Step Factory), Frederic Laloux (Reinventing Organisations) en aartsbisschop Desmond Tutu aan het woord.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelHonderd procent verantwoordelijk voor alles en iedereen
 
“Door de verantwoordelijkheid te blijven leggen bij die zogenaamd onwetende politici, dolgedraaide toezichthouders, op sensatie beluste media, zakkenvullende adviseurs, graaiende verzekeraars en ontrouwe klanten zal er nooit iets fundamenteels in de financiële sector veranderen. Daarom pleit ik ervoor dat iedereen volledige verantwoordelijkheid neemt voor alles en iedereen in zijn of haar leven. Pas dan kunnen we echte stappen vooruit zetten”, aldus Willem Vreeswijk, hoofdredacteur New Financial Magazine.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelIk geef het stokje door aan…
 
Meer dan twee jaar schreef Nicolette Loonen, als voorzitter van Women in Financial Services, columns voor New Financial Magazine. Ze geeft het stokje door aan haar collega's in het bestuur van WIFS. "Nu is het tijd om mijn mede-bestuursleden hun visie op vernieuwing in de financiële sector met jullie te laten delen."
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelZinnige vragen
 
De redactie stelt in iedere editie van het New Financial Magazine vijfentwintig ‘zinnige vragen’ aan een financieel dienstverlener die zich het afgelopen kwartaal positief heeft onderscheiden. Deze keer Arko van Brakel, directeur van De Baak en dagvoorzitter tijdens de Nationale Dag Financiële Marketing op 12 november 2014.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelTransformatie kan verbluffend snel gaan
 
Na uitgebreid internationaal onderzoek komt voormalig McKinsey adviseur Frederic Laloux tot de conclusie dat steeds meer organisaties zichzelf opnieuw uitvinden. In zijn boek Reinventing Organizations, A guide to creating organizations inspired by the next stage of human consciousness maakt hij zichtbaar hoe talloze bedrijven en instellingen doen wat veel mensen in de financiële sector en daarbuiten nog voor onmogelijk achten. Transformatie kan verbluffend snel gaan.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelJelle Bartels, ondernemer en geldfilosoof
 
“Als wij in de financiële wereld geen experts zijn op het gebied van de relatie tussen geld en emotie, wie dan wel?" Aan het woord is Jelle Bartels (Next Step Factory), een ‘business priest’ die mensen en bedrijven helpt met de volgende stap om voluit te werken vanuit betekenis en zingeving.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelRES-bruid is klaar voor Europa
 
Na een ernstig gebrek aan financiële middelen, besloot de Belgische ondernemer Walther Smets zijn eigen geld uit het niets te scheppen. Na vijftien jaar hard werken is hij erin geslaagd om zijn ‘RES-Bank’ te laten uitgroeien tot een succes in België. De complementaire RES-munt wordt inmiddels gebruikt door 100.000 particulieren en 5.000 ondernemers. De jaarlijkse omzet bedraagt circa 35 miljoen RES-euro. “Nu ben ik op zoek naar mede-ondernemers voor de rest van Europa. De RES-bruid is er klaar voor!”
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelDe opkomst van rentevrij financieren
 
Paul van Oyen laat zien hoe mooi de wereld kan zijn met rentevrij financieren en kredietunies. Niet alleen in woorden, maar vooral in de praktische uitvoering daarvan. Zijn motto: “Als de banken het niet meer doen, dan doen we het toch zelf!”
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelLeiderschap gaat over opoffering
 
Emeritus aartsbisschop Desmond Tutu is wel eens boos op God. Maar systemen die gebaseerd zijn op onrechtvaardigheid, houden volgens hem toch nooit stand. “Ik kon simpelweg niet stil blijven ten opzichte van onrecht en onderdrukking. Het was als een vuur in mijn borst dat ik niet kon negeren.”
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelIeder mens draagt een droom in zich
 
Paul de Chauvigny de Blot is geboren op 15 mei 1924 in Kutowinangun, Indonesië. Na vijf jaar in een concentratiekamp werkt hij aan de opbouw van zijn moederland. Vele opleidingen en docentschappen over de hele wereld later, is hij sinds 2010 honorair hoogleraar voor het leven aan Universiteit Nyenrode. Op 90-jarige leeftijd geeft hij daar nog altijd les in business spiritualiteit.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelVerschuiving naar waardemanagement
 
Financiering in de nieuwe economie betekent een verschuiving naar waardemanagement. Waarde die vanuit een ruime definitie wordt bepaald en dus zowel vanuit het vlak van de ecological, social als financial assets vertaald kan worden. Ondernemers streven naar waardecreatie op het terrein van al die drie assets. Om die waardecreatie hanteerbaar en inzichtelijk te maken, is het noodzakelijk dat ook al die waarden een financieel prijskaartje krijgen. En daar schort het in de oude economie nog vaak aan.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelDans op de muziek van je hart
 
Met de vertoning op 25 november van de film ‘The Power of the Heart’ onderstreepte het opnieuw gelanceerde New Financial Forum zijn boodschap: echte verandering in de financiële sector en de samenleving in het algemeen kan alleen vanuit het hart komen.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelNeed to read
 
Welke boeken zijn inspirerend voor de Ambassadeurs van het New Financial Forum? Toon Berendsen, Lennart Kik en Willem Vreeswijk gingen op zoek en doen verslag.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelAmbassadeurs New Financial Forum
 
Het New Financial Magazine is de inspiratiebron van de Ambassadeurs van het New Financial Forum.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikel
 
© 2024 New Financial Forum   l  Disclaimer  l  Contact