Het New Financial Magazine wil met best practices, schaamteloze ideeën, sprankelende inspiratiebronnen en scherpe visies een bijdrage leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector. Dit initiatief van Willem Vreeswijk is als onderdeel van de Stichting New Financial Forum dé exclusieve inspiratiebron van de ambassadeurs van de nieuwe financiële wereld (www.newfinancialforum.nl).
huidig nummer \\ abonneren \\ archief \\ index \\ zoeken \\ downloads \\ ambassadeurs \\

archief NFM \\

  \ nummer 2010 1 \\   \ nummer 2010 2 \\
  \ nummer 2011 1 \\   \ nummer 2011 3 \\
  \ nummer 2012 1 \\   \ nummer 2012 2 \\
  \ nummer 2013 1 \\   \ nummer 2013 2 \\
  \ nummer 2013 3 \\   \ nummer 2013 4 \\
  \ nummer 2014 1 \\   \ nummer 2014 2 \\
  \ nummer 2014 3 \\   \ nummer 2015 1 \\
  \ nummer 2015 2 \\   \ nummer 2015 3 \\
  \ nummer 2015 4 \\   \ nummer 2016 1 \\
  \ nummer 2016 2 \\   \ nummer 2016 3 \\
  \ nummer 2016 4 \\   \ nummer 2017 1 \\
  \ nummer 2017 2 \\   \ nummer 2017 3 \\
  \ nummer 2017 4 \\   \ nummer 2018 1 \\
  \ nummer 2018 2 \\   \ nummer 2018 3 \\
  \ nummer 2018 4 \\   \ nummer 2019 1 \\
  \ nummer 2019 2 \\   \ nummer 2019 3 \\
  \ nummer 2019 4 \\   \ nummer 2020 1 \\
  \ nummer 2020 2 \\   \ nummer 2020 3 \\
  \ nummer 2020 4 \\   \ nummer 2021 1 \\
  \ nummer 2021 2 \\   \ nummer 2021 3 \\
  \ nummer 2021 4 \\   \ nummer 2022 1 \\
  \ nummer 2022 2 \\   \ nummer 2022 3 \\
  \ nummer 2022 4 \\   \ nummer 2023 1 \\
  \ nummer 2023 2 \\   \ nummer 2023 3 \\
  \ nummer 2023 4 \\
 
 

Game Changers
 
Het besef is terug dat een toekomstbestendig business model niet wordt gebouwd met puinruimen, kosten snijden, ontslagrondes en boetedoening alleen. Het is noodzaak de toekomst vorm te geven, want anders ben je over tien jaar simpelweg niet relevant meer. Dit gaat veel verder dan productinnovaties alleen. De dynamiek in de sector moet weer op gang worden gebracht. De roep om vernieuwing is luid.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelOp zoek naar de Griek in onszelf
 
Het New Financial Forum organiseerde begin oktober een learning journey naar Griekenland: de noodzaak om nieuwe wegen in te slaan en daadwerkelijk te innoveren is nergens zo groot als in dit land in diepe crisis. Wat is er echt gaande? Wat weten we van dit land dat door veel Europese politici zwart wordt afgeschilderd, en tegelijkertijd al vijf jaar lang wordt uitgeroepen tot meest innovatieve land van Europa?
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelWanneer staat de jonge Wijffels op?
 
“Het is tijd dat er in de financiële sector iemand opstaat als Elon Musk van Tesla.” Aldus Bert van Dam, voormalig topmanager en modern filosoof. In zijn onlangs verschenen boek BOEM! lanceert hij “het model voor de zin van het leven: makbuntu”.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelOndernemerschap van de bovenste plank
 
Adviseur Lennart van Gastel is altijd al een vernieuwer geweest. In Gouda is zijn financiële belevingswinkel Het Bespaarhuis een begrip. Van Gastel sprong in het diepe en kocht samen met zijn vrouw Sharon de voormalige lichtfabriek, die al bijna veertig jaar leeg had gestaan. Zonder enige horeca-ervaring verbouwden ze het complex tot een modern restaurant, LF GOUDA. Ondertussen bleef het Bespaarhuis gewoon open. Ondernemerschap van de bovenste plank. De leerpunten van een financieel adviseur.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelBankiers klem tussen regels en gezond verstand
 
“Papa, hoe kan het dat jij die eilanden niet gezien hebt?", vroeg zijn zoontje toen navigator Wouter Verbraak aangeslagen terugkeerde van de Volvo Ocean Race. "Boven mijn bed hangt een Ikeakaart waar die eilanden gewoon op staan.” Verbraak had het rif niet gezien, omdat hij niet ver genoeg had ingezoomd op de kaart van zijn geavanceerde navigatiesysteem. De fout van Verbraak illustreert een ontwikkeling die wij binnen de financiële sector ook zien: vakmensen die steeds meer ‘navigeren’ op een te hoog detailniveau.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelJongeren brengen dynamiek in sector op gang
 
Apps voor dagelijks gebruik die aansluiten bij de behoeften van klanten, apps die event driven zijn en niet uitgaan van verzekeringsproducten, het zonder terughoudendheid delen van persoonlijke data en het creëren van communities. Dit waren de overeenkomsten in de acht pitches van jonge verzekeraars op het event Building our Future, een gezamenlijk initiatief van het Verbond van Verzekeraars, stichting New Financial Forum en Young InSurance op 28 oktober in Kasteel Nyenrode.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelZinnige vragen
 
De redactie stelt in iedere editie van het New Financial Magazine vijfentwintig ‘zinnige vragen’ aan een financieel dienstverlener die zich het afgelopen kwartaal positief heeft onderscheiden. Deze keer Gijs Wintzen (LEF) aan het woord.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelAnders, beter, leuker voor collega's, leden en samenleving
 
Hoe krijg je een negentigjarige professionele organisatie klaar voor de wereld van morgen? VvAA besloot met de collega’s ‘van binnenuit’ de reis te maken. Een reis naar de kern van je bestaan. Reisdoel: ook in de toekomst relevant zijn voor je leden met betrokken, gedreven en gelukkige collega’s. Rob van de Langenberg en Monique Wesly kregen binnen VvAA het groene licht om dit traject samen met collega’s vorm te geven.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelNeed to Read
 
Welke boeken zijn inspirerend voor de Ambassadeurs van het New Financial Forum? Lennart Kik, Ivo Valkenburg en Willem Vreeswijk gingen op zoek en doen verslag.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelJongeren als sleutel voor vernieuwing
 
Veel jongeren voelen zich minder thuis in de traditionele opleidingen en organisaties. Op het eerste oog lijken zij de boot te missen, maar misschien is het eerder andersom: deze traditionele organisaties missen de boot. "In organisaties zal een andere wind gaan waaien als jongeren hun intrede doen", schrijft Paul de Blot. "Helaas waait deze wind nog aan veel organisaties voorbij omdat zij momenteel geen nieuwe mensen aannemen."
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikel“Zonder verbinding overleef je niet”
 
Paul de Blot maakte grote indruk op de deelnemers aan de New Financial Inspiration van de stichting New Financial Forum op 23 september op Nyenrode. "Mandela heeft nooit leiderschap gestudeerd. Toch geldt hij als een groot leider." De 91-jarige hoogleraar legde haarfijn uit waarom sommige bedrijven wel en andere nooit zullen slagen.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelSector als schatbewaarder voor consument
 
Het New Financial Magazine stelt in ieder themanummer van het New Financial Magazine aan een Ambassadeur een aantal vragen over de nieuwe financiële wereld. Ditmaal Jan van Lierop, die op 1 januari 2016 afscheid neemt van Figlo.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelAmbassadeurs New Financial Forum
 
Het New Financial Magazine is de inspiratiebron van de Ambassadeurs van het New Financial Forum.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikel
 
© 2024 New Financial Forum   l  Disclaimer  l  Contact